WEB BLOG
this site the web

Coretan dalam kenangan

Setinggi-tinggi kesyukuran dirafa'kan kehadrat Allah SWT atas segala nikmat yang diberikan. Selawat dan salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW, Rasul mulia yang telah menjadi rahmat kepada seluruh alam.

Lama meninggalkan ruang ini bersendirian tanpa apa-apa bicara. Bersawang. Oleh kerana lama menyepi, maka banyak peristiwa yang ingin dikongsi. Alhamdulillah, baru-baru ini, dijemput untuk menyertai perlawanan bola tampar sempena Temasya Sukan Zagazig. Bersama-sama memeriahkan majlis tersebut adalah Saudara Ahmad Taufiq Mohd Dahlan, selaku Setiausaha Agung PMRAM juga merangkap Badan Pengurus angkat kepada PMRAM cawangan Zagazig.

Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya. Bagi mereka yang dapat merasainya pasti kagum dengan peraturan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT. Apa yang ingin dikongsi adalah ketetapan yang Allah SWt tentukan kepada saya untuk menyertai program rehlah ke Matruh Siwa yang dianjurkan oleh persatuan Perubatan cawangan Zagazig. Penyertaan secara tiba-tiba kerana ada yang menarik diri pada saat-saat akhir.

Rehlah yang mengambil masa selama tiga hari itu amat memberi kenangan kepada saya. Kenangan dalam berukhuwwah. Namun, tidak dilupakan juga dalam asyik berseronok itu, diambil peluang untuk mendekatkan diri kepada Sang Pencipta, Allah SWT. Keindahan, kedamaian ciptaanNya mampu meningkatkan ketaqwaan kita kepada Allah SWT. Begitu besar kekuasaanNya.

Dalam menceritakan pengalaman rehlah ini, seawal program, masing-masing dengan gelagat yang tersendiri. Ada mahasiswa Perubatan, Pengajian Al-Azhar dan ada juga dikalangan sahabat-sahabat dari muhafazah yang lain termasuklah saya. Gabungan ini menunjukkan kepada kita akan kekuatan dalam berorganisasi. Ukhuwwah ini mampu untuk dijadikan benteng kepada perjuangan yang telah ditinggalkan oleh Baginda SAW. Perjuangan Islam. Namun, apa yang akan berlaku, terserah kepada kita yang mengaturnya.

Manisnya ukuhuwwah yang tercipta bersama sahabat-sahabat. Harapan saya moga ukhuwwah ini akan terus mekar mewangi, dan ikatan ini jugalah yang hendak saya lihat dalam perjuangan Islam. Ianya akan menjadi satu kekuatan dalam mempertahankan Islam dari musuh-musuh durjana. Andaikata ada yang tersilap langkah, kita yang akan membetulkannya. Insya Allah.

2 comments:

Fakeh said...

Assalamualaikum,

Berikut ialah beberapa kajian dan bahan bukti yang akan memberi kita faham dengan jelas tentang gerakan senyap Kaum Muda dan Wahabbi Salafi yang sedang mengancam aqidah umat islam di negara ini.

SILA KLIK http://www.docstoc.com
UNTUK CARIAN TAJUK-TAJUK BERIKUT
• Bangsa Melayu Mengikut Ulama Ahlu Sunnah Wal Jamaah
• Tok Ayah Zid Kedai Lalat
• Kuasa Tiang Kepada Cita-Cita
• 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
• Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
• Jom Kenali Dr Maza & Co
• Ahlul Bait Yang Dicerca

SILA KLIK http://www.4shared.com
UNTUK CARIAN TAJUK-TAJUK BERIKUT
• Rasulullah Budak Kampung
• Maulid Tandingi Krismas
• Sifat 20 Tidak Wajib (Nik Aziz)
• Wahabbi Adalah ASWJ (Hadi Awang – Part 1)
• Wahabbi Adalah ASWJ (Hadi Awang – Part 2)
• Asma’ Wa Sifat (Hadi Awang)
• Sifat 20 – Dr Mohd Asri al-Wahabbi
• Sifat 20 – Rasul Dahri al-Wahabbi
• Sifat 20 – Fathul Bari al-Wahabbi

Taklif pengkaji telah pun selesai, maka terserahlah kepada budi bicara pembaca sekalian untuk menerima ataupun sebaliknya. Bagi mereka yang mendapat hidayah, maka bertindaklah mengikut kadar upaya tangan (kuasa/undi), lidah (dakwah/hebahan) atau hati (doa) bagi mempertahankan aqidah hakiki Ahlu Sunnah Wal Jamaah yang bersendikan mazhab tauhid Imam Abu Hasan Ali bin Ismail al-Asy'ari ra dan Imam Abu Mansur al-Maturidi ra; mazhab feqah Imam Abu Hanifah ra, Imam Malik bin Anas ra, Imam Muhammad as-Syafie ra atau Imam Ahmad bin Hanbal ra; mazhab tasauf Imam Ghazali qsa dan Imam Junaid al-Baghdadi qsa.


FAKEH KHALIFAH SAKA

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies