WEB BLOG
this site the web

KENYATAAN PENUH PRESIDEN PAS


"Isu Dalaman Parti Islam SeMalaysia (PAS) �

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

PAS adalah merupakan sebuah organisasi siyasah, dakwah dan tarbiyah yang ditubuhkan sejak dari tahun 1951 dan pernah berhadapan dengan suasana yang lebih getir dalam lipatan sejarah perjuangannya.

Semuanya berjaya dihadapi dan terus menerus mematangkan organisasi parti sehinggalah PAS mencapai kedudukan yang ada pada masa kini.

Sehubungan dengan itu, saya meminta seluruh ahli dan kepimpinan PAS di pelbagai peringkat untuk bersabar dan bertenang dalam menghadapi persoalan dalaman parti pada waktu ini.

Persoalan yang timbul ini tidak akan dapat diselesaikan menerusi penggunaan media massa dan media baru.

Ianya perlu diselesaikan secara musyawarah dengan berpegang kepada budaya dan panduan yang menjadi pegangan PAS, sebagaimana yang termaktub dalam perlembagaannya.

Saya juga sudah mengarahkan Datuk Setiausaha Agung PAS untuk menentukan tarikh yang sesuai di waktu terdekat ini untuk diadakan satu mesyuarat bagi membincangkan persoalan yang timbul ini.

Kita berdoa agar Allah SWT senantiasa memberikan taufik dan hidayah Nya kepada kita semua dalam usaha untuk merungkai permasalahan ini dan seterusnya memperkukuhkan parti.

Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang
Presiden Parti Islam SeMalaysia (PAS)
6 Zulkaedah 1430 H bersamaan 25 Oktober 2009

Kenangan Terindah

Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah SWt atas segala nikmatNYA. Semalam berakhirlah program Pembacaan Kutub Sittah, anjuran Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir(PMRAM). Program ini telahberlangsung selama empat hari bermula pada 17-20 Oktober 2009.

Setibanya Syeikh Ali Jum`ah, Mufti Mesir, aku menitiskan air mata tanda syukur kepada Allah SWT. Aku terfikir sejenak, bagaimana JPMK cuba menghalang program ini dengan menggunakan surat kepada Syeikhul Azhar, Syeikh Sayyed Tantawi, tetapi Allah SWt kurniakan Syeikh Ali Jum'ah dalam program ini. Selagi kita menjalankan perkara kebaikan Allah SWT akan sentiasa bersama kita. Ya Allah, aku bersyukur kepadaMu...

Tenang melihat wajah-wajah ulama' ini, membuatkan diri ini kerdil sekerdilnya. Aku menitiskan air mata tanpa disedari.

Tahniah kepada PMRAM dan seluruh ahli yang menjayakannya...

Sepanjang...

Dah lama rasanya blog ini bersawang..al-maklumlah kesempitan masa untuk mengadap laptop..so, macam-macam peristiwa,suka duka yang berlaku dalam tempoh itu..dari mana nak mulanya???

Entry yang terakhir adalah diakhir Ramadhan bulan yang penuh dengan barakah, bulan yang dilimpahi dengan kelebihan..

Peristiwa pertama :
Empat(4) tahun lalu, 30 Ramadhan, satu peristiwa telah menimpa ke atas keluarga aku. Perginya seorang tokoh yang menjadi pembakar semangat kepada aku dan adik-beradik yang lain.Allah SWT lebih menyanyangi beliau.Beliau yang dimaksudkan adalah arwah Abah aku(Nik Jusoh Bin Salleh). Semoga abah ditempatkan bersama-sama dengan mereka yang soleh, yang bertaqwa kepada Allah SWT, mereka yang dijanjikan Syurga, Insya Allah..

Peristiwa kedua :
Syawal menjelma setelah hampir sebulan kita menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan Al-Mubarak. Tahun sebelum ini aku tidak berpeluang bersama dengan sahabat-sahabat di KPT. Maklumlah sebagai kepimpinan diperingkat pusat, aku dan sahabat2 kepimpinan yang lain akan diamanahkan untuk membaca perutusan Hari Raya 'idulfitri dari Tuan Presiden, Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir(PMRAM) di Badan Kebajikan Anak Negeri angkat masing-masing. Tetapi tahun ini, disebabkan sedikit masalah kesihatan aku meminta izin untuk tidak membaca perutusan tersebut dan sempatlah bersama sahabat-sahabat di KPT.

'idulfitri tahun ini sedikit berbeza dengan sebelumnya. Kenapa macam itu?aku sendiri pun tak tahu, tetapi memang berbeza. Setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya..lambat laun kita akan tahu jua…

Sebelum aku menutup bicara untuk peristiwa kedua ini, aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menjemput untuk 'open house'..apa yang boleh dikatakan dan boleh diisytiharkan pada tahun ini adalah, menu rasmi 'open house ialah nasi himpait @ nasi kapit…

Peristiwa ketiga :
30 September, tarikh kelahiran aku..pertamanya aku bersyukur kepada Allah SWT kerana masih peluang untuk aku terus menghirup udara dimuka bumiNya ini. Jua aku bersyukur kerana masih diberi peluang untuk merubah diri kearah yang lebih baik.

Ucapan terima kasih kepada pembuat kek coklat..sedap..lepas ni boleh tempah lagi..hehehe..ramai yang puji kek coklat tu..terima kasih juga aku ucapkan kepada sahabat-sahabat yang mendoakan aku..juga tak dilupakan yang disayangi my little brother..thanks a lot untuk hadiah tu…

Sebenarnya ada lagi peristiwa yang berlaku sebelum tibanya tarikh kelahiran aku ini..tapi aku akan berbicara pada ruang yang khusus…

Nantikan ceritanya…
 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies